fbpx

VvE diensten in vakkundige handen

Het beheer van uw Vereniging van Eigenaars is bij VvE Diensten Nederland in vakkundige handen. Wij verzorgen het complete dienstenpakket van uw VvE. 
VvE Diensten heeft alle disciplines in huis:
financieel beheer
administratief beheer
technisch beheer
bouwkundig beheer
Zo heeft u het volledige beheer onder één dak, korte lijntjes en vaste aanspreekpunten, daar houden wij van. En dat 24/7!

VvE diensten uitbesteden

Alle werkzaamheden die horen bij het beheer van een VvE, kunnen een behoorlijke druk op het bestuur van een VvE leggen. Wanneer u besluit om de diensten van uw VvE uit te besteden, kunt u bij verschillende partijen terecht. VvE Diensten Nederland is een van de grootste spelers op het gebied van VvE dienstverlening. Met onze vijf regiokantoren kunnen wij snel schakelen met VvE’s in heel Nederland. Hierdoor vindt u altijd een kantoor bij u in de buurt. We wijzen een vaste accountmanager aan uw VvE toe en bouwen samen aan een duurzame relatie. Hierbij staat voor ons wederzijds vertrouwen, heldere communicatie en een professionele service centraal.

Breed aanbod aan VvE diensten

Dankzij ons landelijke netwerk kunnen we de kwaliteit en continuïteit garanderen waar we om bekend staan. We delen onderling kennis en hebben hierdoor op het gebied van diensten een brede expertise. Of het nu gaat om een financiële planning , debiteuren- en crediteurenbewaking, ledenadministratie of jaarstukken: VvE Diensten Nederland is er in thuis. Ook correspondentie, archivering en schadeafhandeling verzorgen wij graag voor u. Evenals advisering, bijvoorbeeld voor splitsingsaktes.

Full service

VvE Diensten Nederland levert een full service pakket. Dat houdt in dat we uw VvE op alle mogelijke manieren kunnen ondersteunen. Ons administratief beheer vormt de basis voor het goed functioneren van uw VvE. Daarnaast beheren we uw financiën via een veilige en vertrouwde werkwijze. Is er sprake van schade of is klein onderhoud noodzakelijk? Ook het technisch beheer nemen we u uit handen. Tot slot zorgen we voor een aanpak op lange termijn met ons bouwkundig beheer. Voor advies op maat kunt u ook altijd bij ons terecht. Heeft u vragen over een specifieke situatie binnen uw VvE? Wij zoeken het graag voor u uit. Uw accountmanager zorgt ervoor dat de juiste specialisten binnen ons team worden geraadpleegd. Hierbij vertalen we complexe regelingen en vaktermen naar begrijpelijke taal.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u gebruik maken van onze VvE diensten? We nemen de mogelijkheden graag met u door. Vraag een offerte aan via het formulier op onze website. Maak een keuze voor het regiokantoor waarmee u wenst samen te werken en beschrijf uw VvE. Wij maken dan een inschatting van de kansen die een samenwerking biedt. Heeft u vragen over onze VvE diensten of wilt u weten hoe wij uw VvE verder kunnen helpen met onze kennis en ervaring. Neem dan gerust contact met ons op, onze professionals staan voor u klaar.

Wat is een VvE?

De afkorting VvE staat voor Vereniging van Eigenaren of Vereniging van Eigenaars. Een VvE wordt opgericht wanneer een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt opgesplitst in appartementen die los van elkaar worden verkocht. Iedere eigenaar die dus zo’n appartement koopt is automatisch lid van de VvE om juridische redenen. Het gebouw kent meerdere eigenaren die gezamenlijk de gemeenschappelijke belangen vertegenwoordigen. Denk hierbij aan het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken van het pand.

Wat valt onder de VvE?

Onder een VvE vallen appartementencomplexen en diens eigenaren. Een actieve VvE zorgt en beheert het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken van het totale gebouw zoals een dak- of liftreparatie. Ieder lid van de VvE maakt stort maandelijks een bedrag naar de gezamenlijke rekening waarvan het kleinschalig onderhoud gefinancierd kan worden. Een VvE heeft uit een bestuur die verantwoording moet afleggen aan alle leden. Ieder bestuurslid is verantwoordelijk voor een ander onderdeel van het VvE beheer. Een VvE kan ervoor kiezen om het VvE beheer zelf te onderhouden, maar ze kunnen het ook uitbesteden aan een ervaren partij. Een VvE beheerder zoals VvE Diensten Nederland neemt dan alle werkzaamheden uit handen. De VvE hoeft nergens meer naar om te kijken.

Is een VvE verplicht?

Als appartementseigenaar bent u automatisch lid van een VvE. Dit lidmaatschap kan niet opgezegd worden, VvE lidmaatschap is dus verplicht. Het is wettelijk bepaald dat er voor ieder appartementencomplex een VvE opgericht moet zijn, zodat er gezorgd wordt voor belangrijke zaken zoals beheer en onderhoud. Omdat de overheid wilt voorkomen dat eigenaren er toch stiekem proberen onderuit te komen hebben zij het lidmaatschap wettelijk verplicht gesteld. Het is niet mogelijk om het lidmaatschap op te zeggen. De enige manier waarop u onder het lidmaatschap uit kunt komen is door het appartement te verkopen, ergens huurder worden of een huis kopen. Hier krijgt u niet te maken met een VvE.

Waar is de VvE verantwoordelijk voor?

Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle gemeenschappelijke zaken van het appartementencomplex. Het totale VvE beheer bestaat uit financieel beheer, administratief beheer, technisch beheer en bouwkundig beheer. Daarnaast is een VvE verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV), het opstellen van een meerderjarenonderhoudsplan (MJOP) en het maken van begrotingen. In het meerderjarenonderhoudsplan worden de verwachte onderhoudswerkzaamheden beschreven van het complex en wordt er tevens een inschatting van de benodigde kosten gemaakt voor de langere termijn, wellicht voor zo’n 15 à 20 jaar. Zo krijgen alle leden een duidelijk beeld wat er de komende jaren aan onderhoud nodig zal zijn.

Welk onderhoud is voor de VvE?

Enkel het onderhoud voor de gezamenlijke delen van het appartementencomplex is voor de rekening van de VvE. Denk hierbij aan reparaties aan het dak, een gevelreiniging of ander gemeenschappelijk onderhoud. Dit kan zowel klein onderhoud zijn als grootschalig onderhoud om de levensduur van het complex te waarborgen. Onderhoud aan uw keuken in uw appartement valt dus niet onder de VvE. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Welke kosten vallen onder VvE?

Doordat alle leden maandelijks een bedrag betalen, de servicekosten of voorschotbijdragen genoemd, kan de VvE diverse kostenposten dekken. Met de servicekosten worden in ieder geval de verzekeringen van de VvE gedekt, het periodiek onderhoud en een reservering wordt gemaakt voor groot onderhoud. Als er aan het einde van het boekjaar blijkt dat er winst of verlies is gemaakt, worden de definitieve bijdragen vastgesteld. De eigenaren krijgen of geld terug of moeten nog extra geld inleggen. Er kan ook worden besloten dat bij winst het overschot wordt toegevoegd aan de reserves en dat bij verlies de reserves worden gebruikt om deze kosten te dekken. Dit is afhankelijk van wat er beschreven staat in de regelementen.

Deskundig advies Maatwerk Financieel en technisch beheer in huis 24/7 Bereikbaar

Waar kunnen we u mee helpen?

Verder rond