fbpx

Blog

De voordelen van VvE administratie uitbesteden

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) vertegenwoordigt de belangen van een gebouw en diens bewoners. VvE beheer bestaat uit verschillende onderdelen die onderling goed op elkaar ingespeeld horen te zijn. Technisch beheer, administratief beheer, financieel beheer en bouwkundig beheer vormen samen het complete takenpakket van een VvE. De werkzaamheden binnen ieder onderdeel zijn uiteenlopend en vragen tijd en energie om uit te voeren. Bovendien hebben leden van VvE kennis nodig van de verschillende vakgebieden om succesvol de VvE te besturen. Om deze reden kiezen VvE’s er vaak voor om hun VvE administratie uit te besteden. In dit blog benoemen we de voordelen.

Wat houdt administratief beheer in?

Voor een goed functionerende VvE is het van belang dat de administratie op orde is. Informatieverstrekking, handhaving van regels en procedures, het up-to-date houden van de ledenadministratie, organiseren van de Vergadering van Eigenaars en opvolging van actiepunten zijn slechts een greep uit de werkzaamheden van VvE administratie. Leden verantwoordelijk voor het administratief beheer zijn dus een cruciale schakel binnen het totaalplaatje.

De voordelen van VvE administratie uitbesteden

De reden waarom zoveel VvE’s, groot en klein, ervoor kiezen om hun VvE beheer uit te besteden heeft alles te maken met tijd en energie. De administratieve werkzaamheden vormen een extra verplichting bovenop de dagelijkse bezigheden van bewoners. Het is belastend. Een professional kan deze taken en zorgen uit handen nemen, waardoor er voldoende tijd overblijft voor andere belangrijke zaken. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat een ervaren organisatie de kennis en kunde in huis heeft om alle taken omtrent administratie met zorg af te handelen en duidelijk communiceert met de betrokken partijen. De core business van een VvE beheerder bestaat uit het beheren van VvE’s en hebben inmiddels ervaring in het besturen van diverse vormen van VvE’s. Bovendien kunnen leden ook bij de beheerder terecht voor advies en deskundige begeleiding. Door uw VvE administratie uit te besteden kunt u er vanuit gaan dat de administratie ten alle tijden op orde is.

De verdeling bepaalt u zelf

Als vereniging heeft u de keuze om te bepalen hoeveel en welke administratieve taken er precies worden uitbesteed. Wellicht heeft u geen behoefte aan een volledige uitbesteding, maar wilt u een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren. Ook dat is geen probleem. Er kunnen duidelijke afspraken gemaakt worden tussen beheerder en VvE, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en wie wat doet. Door deze vorm van samenwerken aan te nemen, behoudt uw VvE een deel van de controle. U kunt dus zelf bepalen hoe de samenwerking eruit ziet.

Interesse? Neem direct contact op

Bent u benieuwd wat VvE Diensten Nederland voor uw VvE administratie kan betekenen? Neem bij interesse gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We vertellen u graag meer over onze diensten en werkwijze. Uw VvE beheer is bij ons in betrouwbare handen. Heeft u vragen over VvE administratie beheer? Of bent u op zoek naar advies? Neem contact met ons op! We staan voor u klaar.

Deskundig advies Maatwerk Financieel en technisch beheer in huis 24/7 Bereikbaar

Waar kunnen we u mee helpen?

Verder rond